Something sweet (with recipe)

By Just Ajda - 21.5.18

strawberry-recipe-recept-jagode

Ko ti postrežejo sladico, pri kateri zraven poješ še skoraj kozarec, potem pa mimogrede navržejo, da je izredno enostavna, seveda zaprosiš za recept. In ker je sladica bila všeč tudi vam, bom ta recept delila z vami. In še sreča, da je ravno sezona jagod, saj so ravno jagode glavna sestavine tegale kozarčka. 
When you are served a dessert that is so good you almost also eat the dessert it was served in and then they casually mention it is really easy to prepare, of course you need to ask for a recipe. And since you all liked the idea of having this recipe, I will share it with you too. And lucky for us, it si strawberry season, since strawberries are the main ingredient of this dessert.

Kaj potrebuješ?

Jagode (kolikor želiš, več jih imaš, bolj poln bo kozarec)
Jagodni žele

Želatino (6 lističev)
Alpska smetana (2x 125ml)
Nesladkan kakav (60g)
Sladkor (v original receptu 80g, jaz predlagam manj)

Vodo

What do you need?

Strawberries (as many as you want)
Strawberry jelly

Gelatine (6x)
Sweat cream (2x 125ml)
Unsweatened cocoa (60g)
Sugar (originaly 80g, but I recommend less)

Water


Kaj narediti?

Za začetek naredi prvi sloj - jagodni. Jagode narežeš na koščke in po receptu na embalaži naredi jagodni žele. Natoči žele v kozarčke, nekje do dveh tretjin in v žele zmešaj jagode. Nato kozarčke postavi v hladilnik in pusti nekaj ur, da se vse skupaj ohladi in dodobra strdi.

Ko je jagodni sloj ohlajen, je čas za čokoladni sloj. Najprej v hladno vodo za nekaj minut namoči liste želatine, v tem času pa segrej smetano. V segreto smetano vmešaj liste želatine, da se stopijo, nato pa dodaj še sladkor in kakav. Ko imaš dodobra zmešano, to vlij na vrh jagodnega sloja v kozarčkih. Ohladi še to, po želji okrasi in ta da, sladica je narejena!

What to do?

Start with the first layer - strawberries. Cut the strawberries and make strawberry jelly as instructed on the packaging. Put the jelly in cups and stir in the strawberries. Put it in the refrigerator for a few hours so it cools down and hardens.

When strawberry layer is fully cooled, proceed to chocolate layer. Heat up the cream and stir in the gelatine. Add sugar and cocoa and stir well. When everything is combined, pour this over the strawberry layer. Cool this too, decorate as you wish, and ta da, dessert is ready!

strawberry-recipe-recept-jagode
Delicious desert with Everwood Shop watch

Tole je moj prvi recept na blogu. Vesela bom, če mi boš povedala, kako se ti zdi in če naj še kdaj objavim kak recept. Naj pa že zdaj povem - pri receptih iščem lahke, hitre in zanimive recepte, kar ta vsekakor je, se strinjaš?
My first recipe here, on the blog. I'd really appriciate your opinion and if I should post some recipes again in the future. But let me tell you in advance - I am searching for recipes that are easy to make, quick and interesting. And this dessert definitely is, do you agree?

 Xoxo, A.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentarji

Each and every comment is appreciated and read =) Spam links will be deleted.
Xoxo, A.

INSTAGRAM