Cosmoprof Bologna 2017

By Just Ajda - 23.3.17

cosmoprof-bologna-2017

Letos je Cosmoprof, eden izmed večjih lepotnih sejmov praznoval svojo 50to obletnico. Imela sem to čast, da so me kot eno izmed blogerk nanj povabili in, seveda, sem ga z veseljem obiskala. Danes par besed o samem sejmu, nekaj dejstev in zanimivosti, v kratkem pa vam predstavim še top izdelke, ki so vzbudili moje zanimanje na njem.
One of the biggest beauty fairs, Cosmoprof, celebrated its 50th anniversary this year. I had the honour to be invited as one of the bloggers and, of course, I was super happy to see it. Today there will be a few words about the fair, a few facts and interesting things and in shortly after I will show you the top new products I got to know and that sparked my interest.

cosmoprof-bologna-2017

Letos je bilo razstavljalcev kar 2604 iz več kot 69 držav sveta. Celoten sejem se razsteza preko 29 hal in verjemite mi, da obisk ni mačji kašelj. Sama sem na sejem odšla prepričana, da sem dobro pripravljena in ne bi se mogla bolj motiti. Po celodnevni hoji naokoli, mi še zmeraj ni uspelo obiskati stojnic vseh razstavljalcev, zanimivih zame, kar me zelo žalosti, ampak vsega pač ne moremo, kajne? ;)
There were 2604 this year from more then 69 countries of the world. Entire fair is spread over more then 29 halls and trust me, the visit is no laughing matter. I went there fully convinced I am totally prepared for it and I couldn't be more wrong. After walking around the entire day I still didn't manage to visit all of the exhibitors that I was interested in, a fact that makes me sad, but we can't have it all, right? ;)

cosmoprof-bologna-2017

ZAKAJ PRIPOROČAM OBISK COSMOPROF-a?
Vem, da je marsikdo mnenja, da je to sejem samo za profesionalce in vse, ki se na kakršenkoli način ukvarjajo s kozmetiko. Jaz se s tem ne strinjam, saj se mi zdi, da je marsikdo bil pripravljen tudi na obiskovalce, ki so prišli zgolj past radovednost - pa ne me razumet narobe, seveda je ogromno tudi podjetij, ki iščejo uvoznike, in izdelkov za profesionalno rabo, kar je tudi logično, ogromno pa je razstavljalcev, ki so zanimivi za vse ljubitelje kozmetike. Obisk sejma priporočam vsem, ki jih kozmetika, ličila in najnovejše inovacije na področju nege zanimajo, saj je bilo predstavljenih ogromno novih izdelkov, ki so jih lansirali ravno v času sejma in so imeli tako obiskovalci med prvimi priložnost izdelke videt, povonjat in preizkusit. Da ne omenjam samega programa sejma, ki je izredno zanimiv in za katerega si želim, da bi sama imela več časa. Na sejmu je bilo tudi ogromno strokovnjakov s področja nege kože in umetnikov ličenja, ki so si vzeli čas, prisluhnili obiskovalcev in ne samo predstavili svoje izdelke, temveč tudi poskusili pomagat pri problemih.
WHY I RECOMMEND A TRIP TO COSMOPROF?
I know there is a lot of people who think that this fair is for professionals and for people in beauty industry only. I have to say I disagree with that. I think a lot of exhibitors were ready for ordinary people - don't get me wrong, there is, of course, a lot of exhibitors that are looking for importers and a bunch of products are for professional use only, which is logical, but there are also many brands that were interesting for all beauty lovers. I'd recommend a visit to the fair to everyone that are interested in cosmetics, make up and the newest inovations in the world of beauty care, since a lot of novelties were introduced at the fair and we as visitors had the unique opportunity to be the first to see and try the new stuff. Not to mention the program of the fair that was really interesting and for which I wish I had more time for. There were a lot of  experts from the field of skin care and a bunch of make up artists that took their time, not only to present their products but also to listen to the visitors and help them with their problems.

cosmoprof-bologna-2017

PRIPRAVE NA SEJEM
Prva stvar, ki se je je resnično potrebno zavedat, je ta, da je to RES OGROMNO! Ko sva se z Anjo iz bloga Bonita Lavi pripeljali na sejem, sva začudeno gledali, kaj vsi ti ljudje hodijo s kovčki naokoli, na koncu dneva pa sva si vsaka svoj kovček želeli tudi sami. Na srečo sem nekoliko razmišljala in imela namesto torbice nahrbtnik, v katerem se je skrivala vsaj pijača, za hrano tam tako ali tako ni bilo časa. Priporočam, kot del obvezne opreme, tudi čistilne robčke, saj se da ogromno izdelkov preizkusit in se na koncu vse tiste kreme, parfumi in ličila ne morejo vpit v kožo in je najlažje samo odstranit.
FAIR PREPARATION
The first thing that is crucial to know is, THE FAIR IS HUGE! When Anja from Bonita Lavi blog drove and me arrived at the fair, we were surprised to see a lot of people walking around with suitcases but in the end of the day we both wished we each had  asuitcase of our own. Luckily for me I did think a bit and brought a backpack instead of a purse with me, in which there was at least something to drink - there was absolutelly no time for food there. As a part of mandatory equipment I'd also recommend skin care wipes, since there is so much make up and creams to try, everything cannot be absorbed into skin and every now and then a wipe will come in handy.

cosmoprof-bologna-2017

Spoznala sem ogromno novih znamk in izdelkov in res sem vesela za to priložnost.
Za konec pa še par pohval:
Hvala, Anja, za čudovito družbo in prekrasno darilo, mi je ful hudo, da se jaz nisem spomnila in ti kaj prinesla. Upam, da se še kdaj vidiva in kakšno rečeva!
Hvala Cosmoprofu za to čudovito priložnost in možnost, da sem obiskala verjetno najbližji približek nebes zame!
Hvala vsem razstavljalcem, ki ste si vzeli čas zame in poklepetali z mano in žal mi je, da nisem uspela spoznati vseh! Pa drugo leto ;) (Za konec pa še nekaj več slikic.)
I've gotten to know a lot of new brands and products and I am really glad I got this opportunity.
In the end, a few praises:
Thank you, Anja, for your lovely company and a beautiful gift, I feel really bad I didn't even think about bringing you something. I hope to see you again!
Thank you, Cosmoprof, for this amazing opportunity and possibility to visit probably to closest thing to heaven for me!
And thank you to all of the exhibitors that took their time to talk to me and I really regret not having time to meet all! I hope to see you next year ;) (And for the end a few more pictures.)

cosmoprof-bologna-2017

cosmoprof-bologna-2017

cosmoprof-bologna-2017

cosmoprof-bologna-2017

cosmoprof-bologna-2017

cosmoprof-bologna-2017

cosmoprof-bologna-2017

Xoxo, A.

 • Share:

You Might Also Like

4 komentarji

 1. Odgovori
  1. Ma ni bilo šopinga =( Samo omejene znamke so prodajale, nekateri sploh ne, nekateri pa zgolj v ponedeljek. S te strani sem bila malo razočarana =(

   Izbriši
 2. O superca! Se že vidim kako bi norela ob vseh teh barvnih paletah, haha. xx

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hahaha, jaaa =D Sej pravim, nebesa na zemlji =D <3

   Izbriši

Each and every comment is appreciated and read =) Spam links will be deleted.
Xoxo, A.

INSTAGRAM